Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.08.03 - 22:16
 Måndag, 20 September 2010 14:38 | skrivet av: Göran Lundin
Ska man prata med Sverige-demokrater?
Valresultatet gick inte min väg, men jag är ändå nöjd med att det borgerliga blocket inte fick egen majoritet. Då kan dessa partier inte utan vidare fortsätta utförsäljning och privatisering av vår gemensamma egendom och de måste antagligen kompromissa med något, eller några, av partierna i det rödgröna blocket.

Men är det bra eller dåligt att Sverige-demokraterna kom in i riksdagen? Spontant vill man ju säga nej - inte ett rasistiskt eller främlingsfientligt parti i riksdagen. Problemet är att dessa främlingsfientliga, eller främlingsrädda, röster ändå finns, vare sig det syns i riksdagen eller inte. De finns på min arbetsplats på Skelleftebuss, de finns i de flesta arbetsbodar och omklädningsrum. Åsikter frodas och gror, även om det inte är comme-il-faut, att lufta dem hursomhelst.

Jag kan tycka att det är bra att främlingsfientligheten, eller främlingsrädslan, får ett ansikte, och ett organiserat uttryck. Det är bra för den svenska demokratin. Jag är övertygad om att Sverige-demokraterna i det långa loppet kommer att förlora på den öppna scenen. Men det förutsätter att de andra partierna inte demoniserar Sverige-demokraterna eller ger dem ett slags martyrskap. Lars Ohlys vägran att sätta sig i samma sminkrum som Jimmie Åkesson är därför, misstänker jag, bara kontraproduktivt.

Ibland måste man tala med fienden. Det lärde oss ANC i Sydafrika och det lärde oss massakern i Rwanda - och då handlar det om händelser med helt annan dignitet. Sverige-demokraterna finns, de har valts in av en stor grupp väljare. De förtjänar stenhård kritik i sak, men respekt som politiskt parti.

Jag är även säker på att de flesta Sverige-demokrater också går att påverka. Det är möjligt att det finns en dold agenda i partiets ledning, men det kommer också att visa sig - förutsatt att det blir ärliga tag i en öppen politisk debatt.

Svar av: Kaori 2015.11.09 - 22:25
Jonas Posted on Jag he5ller med dig! Helt klart bf6r man erbjuda se5 mecykt content som mf6jligt! Speciellt om man har en sajt dit folk skall e5terve4nda! Dock ne4r jag skrev, och fortfarande, har jag ganska lite erfarenhet av att jobba med MFA, men vill och ska jobba mer med det!!