Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.08.03 - 23:03
 Söndag, 26 September 2010 09:42 | skrivet av: Göran Lundin
Bokmässa med små förtretligheter
Vi är några barn-och ungdomsboksförfattare som delat en monter på årets bokmässa. Det har varit en intressant erfarenhet och jag har lärt känna nya, duktiga författare. Men om det bär sig ... nja. Man inser bara sin litenhet bland detta otroliga utbud av böcker. Samma känsla jag får varje gång jag är här. Nu är det några år sedan Ord&visor deltog som självständigt förlag, men jag minns så pass mycket att det tog veckor att återhämta sig efteråt.

Underbart var det däremot att på fredag kväll besöka Betlehemskyrkan och lyssna till kören Amanda, som sjöng haitiska sånger, till stöd för Olof Palmes skola i Haiti. Nästan fullsatt, en magisk stämning - magisk i ordets rätta bemärkelse. Många tusenlappar kom in till skolan. Och på torsdagen besökte jag Tanumskolan i Tanumshede, som bestämt sig för att ha Operation dagsverke i i fem år, för skolan i Haiti. Solidaritet som verkligen värmer!

För en norrlänning i storstaden kan besöket sluta illa, fick jag lära mig. Min gamla, men ytterst välvårdade SAAB stals i mässgaraget med böcker och allt. Den återfanns ett dygn senare på en idrottsplats, slaktad och plundratd på allt - utom på böckerna! Det säger en del om tjuvarnas läsintresse! "Hade du ingen rattkrycka?" frågade mina vänner från Götet. Vaddå rattkrycka? Jag som sällan brukar låsa bilen hemma i Skellefteå.

Nu bär det hemåt med hyrbil och en erfarenhet rikare. Det vete gudarna om jag tänker ställa upp en gång till på bokmässan - men man ska väl aldrig säga aldrig!

Svar av: Göran 2010.10.02 - 13:10
PS. Hann gå på ett enda "seminarium": Jan Guillou talade i Författarförbundets monter om spionaffärer och om sin bok Ordets makt och vanmakt. Som vanligt gisslade han överheten i allmänhet och DN och Expressen i synnerhet. Och som vanligt lysande och briljant. Jag är förstås sedan länge ett Guillou-fan! Önskar bara att jag också hade hans "Dra-åt-helvete-pengar"!