Mobil 070-325 42 63
  Box 184 * 931 22 Skellefteå * SWEDEN
Startsida Aktuell författare Skyltfönstret Förlaget Länkar till förlagets författare


Antal: 0
Total: SEK 0.00


Sök i katalogen:

 

  


   
  Åter till forumet 2020.08.03 - 22:29
 Söndag, 7 November 2010 22:27 | skrivet av: Göran Lundin
Kontraster
Först tre veckor i ett Haiti som fortfarande går på knäna efter jordbävningen i januari - ett Haiti som dessutom drabbades av koleraepidemi och våldsamma regnstormar.

Sedan en vecka i Tärnafjällen, där snön vräkte ner i flera dagar. Själv hade jag värmen från Haiti kvar i kroppen och snö och minusgrader var inte vad den längtade efter. Speciellt inte sedan jag drabbades av feber och allmän orkeslöshet!

Men allteftersom jag fick krafterna tillbaka, vaknade känslan för fjällnaturen, som nu iklädde sig vinterskrud. Och att elda lite extra i vedkaminen, gjorde att jag inte behövde frysa inomhus i alla fall.

Näst sista dagen körde jag fast med bilen i snön. Då hade det fallit åtskilligt med nysnö. Strax innan hade jag försökt få kontakt med goda vänner i Haiti, som råkat befinna sig mitt i en omfattande regnstorm, som satt stora delar av staden Leogane under vatten. Det är bara ett par veckor sedan jag själv var där!

Människan är verkligen anpassningsbar. Men jag har fortfarande på näthinnan när jag för samma vänner visade vinterbilder från Tärnafjällen, som jag hade med mig i min bärbara dator. Snöskotern väckte stort intresse. Det vitklädda vinterlandskapet framkallade roliga kommentarer. Hur förmedlar man känslan av tio minusgrader och en lätt, bitande nordanvind, medan marssolen gnistrar i snön?

Medan jag funderar över det, styr jag i vintermörkret mot Skellefteå och mera normala rutiner.Arbete med förlaget väntar, och busskörning. Dessutom en massa roliga utmaningar: en rapportbok om Haiti ska vara färdig i början av nästa år. Den inre resan tar sin början!

Svar av: Roger 2012.08.25 - 06:16
Jag har le4st boken Den mystiska ge4sten pe5 Hotell Gyllene Knorren.Jag tykcer det var en bra bok ff6r den var spe4nnande och rolig.Det handlar om 4personer och lite senare ett djur o en ge4st.Mamma: Ritva.Pappa: RogerSyster: IsadoraBror: IngoDjur: PyretDenna bok handlar om ett hotell som Roger har kf6pt.Ritva blev arg i bf6rjan men sen glad och sen arg o glad igen o senare arg.. haha..Sen kommer deras ff6rsta ge4st och Ingo har hittat ett djur och he5lt de hemligt i sitt rum.Lite senare tykcer Isadora att Ge4sten e4r mysko det tyckte Ingo ockse5.Sen helt plf6tsligt e4r maten borta! Vem kan ha tatt det undrar familjen?Dagen de4refter har inte dom se5 mycke mat att bjuda pe5.Men de5 fick Roger en ide!Han tuog sin electrolux 1800 damsugare och gick f6ver till deras granne som var en bonde.De5 se5lde Roger damsugaren och fick 945kr.Ritva trodde inte att det skulle funka ff6rst men hon glf6mde att Roger var be4st pe5 att se4lja damsugare.Senare serverade dom ge4sten Vip mat o grejer.Slut.Roger har bruna f6gon och brunt he5r ljust skin.Ritva har ljust skin vet inte f6gonen och blont he5r.Ingo har ljust skin brunt he5r och ble5a f6gon.Isadora har ljust skin brunt he5r och bruna f6gon.jag rekomenderar denna boken till alla andra som vill le4sa den!