Ord & Visor förlag

Norrlandsfönstret

Sortera efter datum - Sortera efter titel

Sida 1/19   visar 1-12 av 223 böcker

'n Erik deekt oopa bonnska

Grahn, Erik
När Erik Grahn från Mörttjärn, Norsjö, tar till orda låter det som ett eko av generationers lågmälda odalmän. När han sedan fattar pennan, får vi föja med på en hisnande färd från fusets måkkaråmm via Måsaslöijje och Holmqvistbärje upp till månen och tillbaka till tomtens diskreta pysslande på marknivå.

"Det bästa som hänt oss"

Ljungholm, Tage
I samband med att Skellefteå lasarett under 2015 fyller 100 år på nuvarande plats har en historiegrupp intervjuat ett 80-tal personer på lasarettet och hälsocentralerna. Syftet med historieskrivningen är att den ska förmedla ny och gammal kunskap om sjukvården i Skellefteå. Vi i historiegruppen hoppas givetvis att boken delvis ska fungera som en språngbräda in i den nya epok som väntar.

"Man for hem och hämtade sitt björnspjut"

Ryd, Lilian

Lilian Ryd har skrivit uppmärksammade och prisbelönta böcker om nordsvensk och samisk kulturhistoria. När hon nu  tagit sig an Johan Holmboms unika material borgar det för ännu en lättläst och fängslande skildring om livet i Lappland. Johan Holmbom från Njunjes i Tarradeln var känd som fotograf och konstnär. Att han också kunde skriva visste bara en arkivchef i Uppsala. Denne Åke Campbell anlitade Johan Holmbom för att i ord och bild dokumentera dagligt liv i Tarradalen.

"Slutord"

Bergström, Kerstin
Ett par månader efter att jag avslutat manuset till ”SLUTORD” fick jag veta att jag har cancer och prognosen är mycket dålig.   Ett märkligt sammanträffande med tanke på att jag lånat titeln på min bok från Sven Delblanc och hans SLUTORD, den bok han trodde skulle bli hans sista ...  Förf.

Agnäs - historien om en by och dess människor

Erixon, Jerry Redaktör
Boken om Agnäs är en ömsint men också bitvis naken skildring av många människoöden, om ond bråd död, nästan omänskligt slit och sjukdomar. Men den innehåller också många inslag med gott humör, bevis på den framåtanda som präglat byborna under århundraden och tron på en framtid.

Aktse - på nio rökars håll

Gärling, Mats
Aktse – på nio rökars håll, handlar om det berömda och mytomspunna nybygget Aktse i Rapadalens mynning och de samer som anlade hemmanet. Författaren delar också rikligt med sig av egna möten med djur och natur i detta unika fjällområde. Boken är rikt illusrterad med Mats egna teckningar.

Albert och jag

Enqvist, Gunnar
Gunnar Enqvist tolkar Albert Engström på sitt alldeles speciella vis!

All denna pussbrist

Nilsson, Anita
Anita Nilssons nya bok handlar om kärlek och om att mista, om att leva som singel under protest. Den innehåller värme och svärta, humor och hopp. "Din bok räddade mitt liv", sa läsare om hennes senaste bok Efteråt.

All världens lycka - Ny upplaga i mjukband!

Lundholm, Kent
EN DAG FÅR ISAK NORDLUND nog av vinterkylan och beslutar sig för att införskaffa en skogskoja. Det är upprinnelsen till den otur som kommer att förfölja honom. En rad märkliga händelser får till slut Isak att tro att Gud Fader försöker dräpa honom. Men räddningen är närmare än han anar... Ny upplaga i danskt band. Boken utkom första gången 2003.

Allt hör ihop

Nilsson, Anita
Anita Nilssons tionde bok är en livsbejakande motbild mot åldersnojan. - Och vilken bok skriver du, undrade förläggaren. - Om den tid som är nu, sa jag. - Jaha, sa han, om att bli gammal! - Ja, det också, allt hör ihop.

ANNORLUNDA

Broomé, Christina
Det är sent 60-tal och Christina har gjort en viktig upptäckt. Det är början på en livsavgörande resa för henne. Hon har turen att träffa andra likasinnade, som introducerar henne i en värld hon inte ens visste existerade.   I Christina Broomés starkt personliga berättelse finns framförallt glädje, nyfikenhet och intensiva kärleksmöten.

Antonius pojke

Nilsson, Elis
”Antonius pojke” är en berättelse om ett sockenbarns uppväxt i byarna runt Kultsjön, Malgomaj och Vojmsjön under åren 1912 till 1931. Berättelsen handlar om fattigdom och utsatthet, men vittnar även om lokalsamhällets sammanhållning och hjälpsamhet, en sammanhållning som dock inte gällde alla och inte sträckte sig över alla gränser.

Sida 1/19   visar 1-12 av 12 böcker