Ord & Visor förlag

Våra författare

Sida 1/23   visar 1-12 av 269 författare

Andersson, Hans

Hans Andersson, (1934-2010), var större delen av sitt liv bosatt i Jokkmokk. Han har skrivit ett tjugotal böcker och debuterade med "För vårens skull", 1968.

Född i sanningen

Andersson, Thomas

Thomas Andersson är spelman och muntlig berättare. Han är verksam främst i norra Sverige och sedan 2015 hedersdoktor vid Umeå universitet.
I köksbordets trollkrets

Andréasson, Margareta

Margareta Andréasson är född 1933 och bosatt i S. Åbyn, Burträsk. "Meta" har skrivit i hela sitt liv. Dikter om barn, djur i natur och annat. Hon begagnar sig gärna av dialekt i sina dikter och historier.
Verser från Ostrike
Härliga Västerbotten

Antonsson, Folke

Författaren Folke Antonsson, Piteå, har tidigare publicerat två böcker men är framförallt känd som musiker, musiklärare, körledare och tonsättare.
Vad ormvråken inte vet
Av vishetens stenar

Arbetarskrivare

Föreningen Arbetarskrivare är en sammanslutning för skrivare, med rötterna i arbetslivet. Här finns både etablerade författare och sådana som bara är i början av sitt skrivande. Föreningen bildades 1990 och har över 200 medlemmar, spridda över hela Sverige.

Aurell, Ingegerd

Ingegerd Aurell har arbetat som lärare i större delen av sitt liv. Sedan hon blev pensionär gick hon en skrivarkurs i Lövstabruk. Där hände något som kom att bli upprinnelsen till debutboken "Jag reser en mila i parken".
Jag reser en mila i Parken

Axbom-Andersson, Ingrid

Ingrid Axbom-Andersson levde mellan 1932-1993, hon var socialarbetare och arbetade med människors styrka och svaghet i livets vardag.
Om kärlek hjälper

Belfrage, Patrick

Patrick Belfrage är född 1938. Han har arbetat som förlossningsläkar­e i drygt trettio år och var unde­r tio år förlossningsöverläkare på Karo­linsk­a sjukhuset. Idag är han pensionär och halva året bosatt i Provence i Frankrike.
I storkens tjänst
Bland sjusovare och olivträd

Bengtsson, Annika

Annika debuterade 2007 med romanen "Kråkprinsessan". Hon jobbar till vardags som journalist på Hallands-Posten.
Kråkprinsessan REA!
Glömskelunden
Snökupan

Berggren, Kjell O.

Kjell O. Berggren är född 1938 i Byviken, Gideå. Lämnade hembygden på 60-talet och tog ingenjörsexamen i Gävle.

Bergil, Christina

Christina Bergil har ett förflutet som sjukhuspräst men arbetar idag som psykoterapeut i Lund. Hon har tidigare gett ut en avhandling om Birgitta Trotzig samt romanerna Sju vita vargar i ett träd och Den jag var innan.
Något så vackert
Elfriede

Berglund, Siv

Siv Berglund är pensionerad statstjänsteman och bosatt i Luleå. Pojken vid forsen är hennes debutroman.

Pojken vid forsen

Sida 1/23   visar 1-12 av 12 böcker