Ord & Visor förlag

Våra böcker

Sortera efter datum - Sortera efter titel

Sida 1/38   visar 1-12 av 453 böcker

'n Erik deekt oopa bonnska

Grahn, Erik
När Erik Grahn från Mörttjärn, Norsjö, tar till orda låter det som ett eko av generationers lågmälda odalmän. När han sedan fattar pennan, får vi föja med på en hisnande färd från fusets måkkaråmm via Måsaslöijje och Holmqvistbärje upp till månen och tillbaka till tomtens diskreta pysslande på marknivå.

"Det bästa som hänt oss"

Ljungholm, Tage
I samband med att Skellefteå lasarett under 2015 fyller 100 år på nuvarande plats har en historiegrupp intervjuat ett 80-tal personer på lasarettet och hälsocentralerna. Syftet med historieskrivningen är att den ska förmedla ny och gammal kunskap om sjukvården i Skellefteå. Vi i historiegruppen hoppas givetvis att boken delvis ska fungera som en språngbräda in i den nya epok som väntar.

"Slutord"

Bergström, Kerstin
Ett par månader efter att jag avslutat manuset till ”SLUTORD” fick jag veta att jag har cancer och prognosen är mycket dålig.   Ett märkligt sammanträffande med tanke på att jag lånat titeln på min bok från Sven Delblanc och hans SLUTORD, den bok han trodde skulle bli hans sista ...  Förf.

"Stryk inte mina trosor!"

Homgren, Birgit
I Stryk inte mina trosor! berättar Birgit Holmgren om sina svårigheter att hitta en egen identitet och om att slippa spela en obekväm roll. Hur gärna hon i sin barndom ville vara pojke, slippa fina examensklänningar och rosett i håret, slippa kläs ut. Hon skriver också om tystnaden, den förödande tystnaden i sin familj. Läsaren får följa Birgit långt upp i vuxen ålder, då hon till sist accepterar den hon är och finner sin plats i livet. Boken utges i samarbete med föreningen Liv i Sverige.

40 sekunder senare - världen ser Haiti

Lundin, Göran
Författaren Göran Lundin och fotografen Erland Segerstedt är tillbaka i Haiti, knappt ett år efter jordbäv­ningen. I text och bild får läsaren följa deras resa bland människor, som – ur spillrorna av ett land – försöker resa sig igen. 40 sekunder senare - världen ser Haiti är deras personliga rapport.

Agnäs - historien om en by och dess människor

Erixon, Jerry Redaktör
Boken om Agnäs är en ömsint men också bitvis naken skildring av många människoöden, om ond bråd död, nästan omänskligt slit och sjukdomar. Men den innehåller också många inslag med gott humör, bevis på den framåtanda som präglat byborna under århundraden och tron på en framtid.

Aktse - på nio rökars håll

Gärling, Mats
Aktse – på nio rökars håll, handlar om det berömda och mytomspunna nybygget Aktse i Rapadalens mynning och de samer som anlade hemmanet. Författaren delar också rikligt med sig av egna möten med djur och natur i detta unika fjällområde. Boken är rikt illusrterad med Mats egna teckningar.

Aktse på nio rökars håll - Ny upplaga

Gärling, Mats

NY UPPLAGA I MJUKBAND: Aktse – på nio rökars håll, handlar om det berömda och mytomspunna nybygget Aktse i Rapadalens mynning och de samer som anlade hemmanet. Författaren delar också rikligt med sig av egna möten med djur och natur i detta unika fjällområde. Boken är rikt illustrerad med Mats egna teckningar.

Albert och jag

Enqvist, Gunnar
Gunnar Enqvist tolkar Albert Engström på sitt alldeles speciella vis!

All denna pussbrist

Nilsson, Anita
Anita Nilssons nya bok handlar om kärlek och om att mista, om att leva som singel under protest. Den innehåller värme och svärta, humor och hopp. "Din bok räddade mitt liv", sa läsare om hennes senaste bok Efteråt.

All världens lycka - Ny upplaga i mjukband!

Lundholm, Kent
EN DAG FÅR ISAK NORDLUND nog av vinterkylan och beslutar sig för att införskaffa en skogskoja. Det är upprinnelsen till den otur som kommer att förfölja honom. En rad märkliga händelser får till slut Isak att tro att Gud Fader försöker dräpa honom. Men räddningen är närmare än han anar... Ny upplaga i danskt band. Boken utkom första gången 2003.

Alla frågor börjar med Varför? NY UPPLAGA!

Eneslätt, Ulla
Utlämnande och personligt skriver Ulla Eneslätt om hur en dödlig sjukdom plötsligt drabbar hennes dotter, som dessutom är nybliven mamma: bröstcancer. All tänkbar behandling sätts in, men till slut segrar sjukdomen. För Ulla Eneslätt blir detta en djup livskris, som sätter spår långt efter dotterns död. Sorgearbetet blir tungt och smärtsamt, men till slut får hon tillbaka livsglädjen.

Sida 1/38   visar 1-12 av 12 böcker